Tanara mireasa – Madeleine Wickham (Sophie Kinsella)

Titlu in romana: Tanara mireasa

Titlu in engleza: The wedding girl

Autor: Madeleine Wickham (Sophie Kinsella)

Apariție: 2 August 2004

Nota: 4/5

Încăperi ferecate

Sophie Kinsella ne distreaza de fiecare data cu operele ei haioase, si daca nu stiati, a scris si sub pseudonimul Madeleine Wickham. Una dintre cartile scrise cu acest nume este Tanara mireasa, in care ne spune povestea lui Milly Havill, care realizeaza importanta unui secret din trecut cu putin timp inainte de casatoria ei cu Simon.

Atunci cand avea 18 ani Milly a cunoscut un cuplu gay cu care s-a imprietenit si a terminat ajutandu-i sa fie impreuna, casatorindu-se cu unul dintre ei, pentru ca el sa poata obtine viza si sa poata ramane in tara. Dupa casatorie Milly nu i-a mai vazut niciodata pe cei doi. La un moment dat i-a trimis actele de divort sotului ei Alan, dar nu a mai avut nici un fel de veste de la el.  Pana cand, se vede nevoita  sa investigheze ce s-a intamplat intrucat secretul ei, despre care nu stie nimeni din familia ei risca sa se afle.  Si cel mai important este faptul ca nici viitorul ei sot nu stie absolut nimic si acesta este un lucru stupid.

Se presupune ca atunci cand iei decizia de a te casatori, ar trebui sa imparti toate lucrurile cu el, si ca din procesul cunoasterii a doi oameni face parte si dezvaluirea trecutului. De aceea nu inteleg de ce Milly nu ii spune lui Simon ce a facut cand avea 18 ani. Cred ca ar fi scapat de o gramada de griji si de incurcaturi, dar altfel povestea nu ar mai fi avut acelasi farmec, nu?

E o carte haioasa, care iti da ocazia sa iei o pauza de la literatura un pic mai incarcata, dar in acelasi timp m-au enervat o gramada de situatii din carte si asta m-a facut sa ii dau doar 4/5. Spre sfarsit, actiunea devine mult mai buna, si nu iti vine sa mai lasi cartea din mana.

Leave a Reply