Adulter – Paulo Coelho

Titlu in romana: Adulter

Titlu in engleza: Adultery

Autor: Paulo Coelho

Apariție: 19 August 2014

Nota: 3/5

Încăperi ferecate

Paulo Coelho este de departe unul dintre cei mai faimosi scriitori din ultimii ani. Recunosc ca mie mi se pare exagerata lauda, niciuna din cartile citite pana acum nu m-a impresionat. Adulter spune povestea Lindei, o femeie care are tot cadrul necesar fericirii oricarui om: este casatorita cu un barbat bun si amabil care o iubeste, care o respecta si o apreciaza, are doi copii, un loc de munca interesant si o situatie economica foarte buna, o casa frumoasa si locuieste intr-una din cele mai frumoase tari din Europa, Elvetia.

In timpul unui interviu cu un scriitor, Linda isi da seama ca ceva ii lipseste. In incercare de a umple golul din sufletul ei, femeia face tot posibilul sa recucereasca un fost iubit atunci cand il reintalneste in scop profesional. Simte ca viata ei capata un sens, incearca sa traiasca senzatii necunoscute si trece printr-o intreaga aventura alaturi de barbatul pe care vrea sa il cucereasca. Dar toate aceste lucruri ar putea-o face sa piarda casnicia de 10 ani pe care o are.

Daca ar fi sa sintetizam subiectul cartii Adulter acesta ar fi infidelitate. Paulo Coelho trateaza acest subiect din punct de vedere al femeii. Am inteles oarecum dorinta Lindei pentru aventura si pentru a face ceva senzational in viata ei perfecta, doar ca nu inteleg de ce a trebuit sa se complice atat de mult, mai ales ca mi se pare ca dorinta ei a fost mai mult carnala si dorinta de aventura. Poate ca par o romantica incurabila dar daca tot a riscat atat de mult, mi-as fi dorit sa fi fost un risc asumat din dragoste. Pe cand ea nu a fost indragostita nici un moment de amantul ei.

Paulo Coelho a adoptat un stil simplu de urmarit in aceasta carte, dar in spatele caruia se afla fraze care ne fac sa reflectam asupra vietii. Nu mi-a placut mai deloc aceasta carte, cred ca daca o femeie cu o viata atat de perfecta si-ar dori sa faca ceva diferit cu viata ei, ar avea o mie de alte cai, fara a se minti pe sine si fara a-si pacali familia.

Leave a Reply