Oceanul de la capatul aleii – Neil Gaiman

Titlu in romana: Oceanul de la capatul aleii

Titlu in engleza: The Ocean at the end of the lane

Autor:  Neil Gaiman

Apariție: 18 iunie 2013

Nota: 4/5

Încăperi ferecate

De Neil Gaiman am auzit de la fetele de la The Hearabouts si modul fain in care au povestit despre cartile acestui scriitor, mi-a trezit interesul. Am ales astfel ¨Oceanul de la capatul aleii¨ si pot spune ca difera complet de orice am citit pana acum. Nu este autorul meu preferat, dar are acel ceva, special, care ma face sa-mi doresc sa mai citesc si altceva scris de el.

Protagonistul nostru isi aminteste un moment specific din copilaria sa, cand a cunoscut o fetita deosebita pe care o cheama Lettie. Aceasta locuieste cu mama si bunica ei iar langa casa lor se afla un lac despre care Lettie spune ca-i un ocean. Suntem introdusi in poveste ca intr-un vis frumos si mai apoi periculos. Este o poveste cu un amestec de realitate si fantezie, ce te face sa te intrebi daca aceasta carte este una pentru copii sau adulti.

As putea compara acest roman cu un basm in care binele invinge intotdeauna doar ca, nu avem parte de finalul fericit pe care l-am fi asteptat. Raul este intr-adevar invins dar cu un cost.

Finalul cartii este ca trezitul din somn, din vis, si asa mi-a dat impresia si protagonistul dupa ce termina de rememorat intamplarile de cand era doar un copil.

Bunica Hempstock mi-a placut cel mai mult, este carismatica, extravaganta, personajul potrivit al oricarei povesti, chiar daca nu este personajul principal, joaca un rol important in toata aceasta carte.

¨Oceanul de la capatul aleii¨este o carte plina de magie, nostalgie si amintiri si v-o recomand daca vreti sa citit ceva special si deosebit de ceea ce alegeti in mod normal.

Leave a Reply