Girl online (Girl online #1) – Zoe Sugg

Titlu in romana: Girl online

Titlu in engleza: Girl online

Autor: Zoe Sugg

Apariție: 1 ianuarie 2014

Followed by: Girl online on tour, Girl online going solo

Nota: 4/5

Încăperi ferecate

Am vazut cartea aceasta foarte des in blogosfera in ultimele luni si recunosc ca mi-a trezit interesul. Totusi nu ma asteptam sa imi placa, mi-a fost putin teama ca o sa traiesc aceeasi experienta cu cea din #Girlboss, desi nu au neaparat legatura: una vorbeste din punct de vedere al unei creatoare al unui mare brand, pe cand cealalta da viata vocii unei youtuberite. Nu o urmaresc, dar imi place cum a fost scrisa Girl online, si desi mi se pare ca este o carte mai mult pentru adolescenti, mie mi-a placut si m-am simtit bine cu personajul principal.

Penny are un blog unde scrie ce i se intampla zi de zi, dar foarte putini stiu ca ea scrie pe acel site. Mai exact doar prietenul ei cel mai bun, Elliot stie de existenta blogului.

Asa cum se intampla de obicei la scoala cu toata lumea, Penny are parte de un moment extrem de rusinos si nu stie pe unde sa mai scoata camasa. Salvatorii ei vor fi parintii ei, care se ofera sa o ia cu ei la New York, unde mama ei trebuie sa organizeze un eveniment. Cireasa de pe tort o reprezinta sansa de a-l lua si pe Elliot cu ea si astfel sa descopere orasul impreuna.

In prima zi acolo, Penny il cunoaste pe Noah, din intamplare il asculta cantand la chitara intr-o sala din hotelul unde va avea loc evenimentul. Se imprietenesc si chiar se indragostesc, chiar daca Elliot nu e foarte incantat de situatie. In plus, acesta din urma este nevoit sa se intoarca singur acasa, intrucat parintii lui Penny isi prelungesc sederea in New York.

Penny este deopotriva fericita ca poate petrece mai mult timp cu Noah, dar si trista ca Elliot se intoarce acasa, mai ales ca in relatia lor se produce o mare ruptura.

Daca secretul lui Penny este blogul, si Noah are un secret si relatia lor va fi pusa in pericol de catre secretele pe care fiecare dintre cei doi le pastreaza.

Personajul lui Penny mi se pare foarte natural, nu este conturata ca o fetita perfecta, ci are temeri si are parte de intamplari penibile. Imi place mult ideea ca scrie pe blog si cred ca datorita acestui fapt am empatizat cu ea, intrucat si mie imi place sa scriu si chiar am avut un blog unde-mi scriam trairile. Ii admir curajul de a povesti si despre trairile mai putin placute.

Elliot in schimb nu mi-a placut deloc. Desi este inteligent, mi se pare egoist si gelos pe blog. Noah, acest Fat Frumos al acestei carti este foarte dragut si chiar prea dragut ca sa fie adevarat.

Cartea se citeste usor, repede, si e numai buna pentru o zi de relaxare, cu o cafea buna sau cu o cana de ceai, sau pentru o zi in parc sau la plaja. Nu o poti lasa din mana pana nu o termini.

 

Leave a Reply