Inainte sa te cunosc (Inainte sa te cunosc #1) – Jojo Moyes

Titlu in romana: Inainte sa te cunosc

Titlu in engleza: Me before you

Autor:  Jojo Moyes

Apariție: 31 Decembrie 2012

Followed by: Dupa ce te-am pierdut (After you)

Nota: 5/5

Încăperi ferecate

In ciuda faptului ca stiam ce se va intampla, pentru ca am vazut filmul, tot am fost surprinsa de aceasta carte, desi nu ma asteptam.

Atunci cand isi pierde jobul, Louisa se simte descurajata. Trece prin mai multe incercari pentru a-si gasi de lucru si intr-un final singura ei sansa, sau mai degraba ultima, o reprezinta aceea de a avea grija de Will. Din acel moment viata ei se schimba complet si o schimba si pe a lui Will.

Atunci cand din intamplare afla de planurile lui Will, ea vrea sa renunte la job pentru ca nu vrea sa participe la asa ceva, dar se vede nevoita sa continue pentru a nu-i rapi sansa Treenei de a merge din nou la universitate si pentru ca tatal ei ramane fara loc de munca, astfel ca Lou este singura care aduce venituri in casa.

Din acel moment, la indicatiile sorei sale, Lou incearca sa faca orice pentru a-l convinge sa renunte la planul sau si fara sa-i dea de banuit ca stie totul.

Desi ajunge sa se mute cu iubitul ei Patrick, relatie dintre cei doi nu merge deloc bine si ajung sa se desparta datorita faptului ca Lou decide sa plece in excursie cu Will in loc sa il insoteasca pe iubitul ei la un concurs.

Cel mai mult mi-a placut cum au fost momentele de la ziua Louisei, atunci cand la aceeasi masa au stat Patrick si Will. Momentul cadourilor ne-a dovedit cat de atent a fost Will la ceea ce i-a povestit fata si cat de putin o cunoaste Patrick in ciuda faptului ca sunt impreuna de sapte ani.

Nu mi-a placut relatia dintre Lou si sora si mama ei. Aceasta din urma este atenta mai mult la ce se spune, la ce se cade, la fiica si nepotul ei, dar nu este atat de apropiata de fiica ei cea mare, cum mi-as fi dorit sa vad.

Imi place mult cum se dezvolta Lou, cum Will o ajuta si o conduce spre ambitia de a evolua. Desi nu e sigura ca va putea face fata jobului, descopera in Will ceva ce nu reuseste sa gaseasca in alta parte.

A doua parte a cartii mi-a placut enorm, chiar daca a fost extrem de trista. E inevitabil ca la final sa nu plangi, doar pentru ca nu e un final cu acel happy end clasic.

Pentru mine e un final frumos si desi multi au zis ca nu e ok din punct de vedere a deciziei lui Will, eu cred ca e potrivit, pentru ca intr-adevar decizia este a celor care sunt in aceasta situatie, nu a celor din jur. Pana la urma, o astfel de decizie o poate lua si un om sanatos.

Sunt curioasa sa vad in cea de-a doua parte ce se va intampla cu Louisa si cu celelalte personaje, daca fiecare isi va urma si indeplini visul.

Leave a Reply