The midnight palace (Niebla #2) – Carlos Ruiz Zafón

el palacio de medianocheTitlu in spaniola: El palacio de la medianoche

Titlu original: The midnight palace

Autor: Carlos Ruz Zafón

Apariție:  1994

Proceded by: The
Prince of Mist (El príncipe de la niebla)

Followed by: Las luces de septiembre

Nota: 3/5

Calcuta, 1932: un tren in flacari traverseaza orasul. Cu pretul vietii un tanar locotenent englez salveaza doi gemeni abia veniti pe lume de o amenintare de necrezut. Cativa ani mai tarziu, cu putin timp inainte de implinirea varstei de 16 ani, Ben si Sheere impreuna cu prietenii lui vor trebui sa infrunte o enigma a istoriei orasului.

Carlos Ruiz Zafón este unul din scriitorii mei preferati pentru ca ma atrage lumea pe care o creeaza in fiecare din cartile sale. Are un fel unic de a pune in scena momente care atrag si care creeaza dependenta. The midnight palace (El palacio de la medianoche) este a doua carte din seria Niebla, dar poate fi citita separat de celelalte doua, intrucat povestile sunt independente.

In aceasta carte ne este prezentata o incredibila poveste ce uneste prezentul si trecutul. Actiunea are loc in Calcuta iar protagonistii sunt o gasca de prieteni, orfani, in varsta de saisprezece ani. Acestia nu sunt foarte bine definiti fizic dar ii cunoastem prin prima personalitatilor lor.

Se imbina realitatea si fantasia si The midnight palace pastreaza aura pe care Carlos Ruiz Zafón o mentine in mai toate cartile sale. Din toata seria nu e preferata mea, nici personajele nu m-au atras foarte mult dar ideea este una foarte buna si foarte interesanta. Nu e deloc previzibila si suprinde mereu, ceea ce mentine suspansul si ii da un plus de valoare.

Leave a Reply