Marina – Carlos Ruiz Zafón

marinaTitlu in spaniola: Marina

Titlu original: Marina

Autor: Carlos Ruiz Zafón

Apariție:  1999

Nota: 4/5

 

Marina ne dezvaluie secretul lui Oscar Drai. Dupa ce ani de zile a fugit de aventura din tinerete, Oscar decide sa se intoarca in Barcelona, orasul sau natal, si ne spune povestea de dragoste care l-a urmarit toata viata. Actiunea are loc intr-o perioada relativ scurta de timp, de la finele lunii septembrie 1979 pana in mai 1980, doar ca personajul relateaza 15 ani mai tarziu.

Oscar Drai este un tanar de 15 ani care traieste la un internat. Dintr-o curiozitate generata de curiozitate de a explora imprejurimile, acesta decide sa intre intr-o casa din Sarriá. Acolo o cunoaste pe Marina si pe tatal ei Germán Blau, un pictor vaduv, foarte trist dupa moartea sotiei sale. Incet, Oscar intra in viata celor doi si totodata intra intr-o poveste care l-ar fi putut costa viata. Misterul se adanceste cu aparitia altor personaje. Este o carte ce cuprinde o poveste de dragoste inconjurata de mister si teroare.

Imi place ca prin intermediul cartii cunoastem inca putin Barcelona, acest oras atat de iubit de catre mine si de catre alti cititori de altfel.

Marina mi se pare putin diferita de celelalte carti cu care ne-a obisnuit Carlos Ruiz Zafón, are o stralucire aparte si daca la inceput pare o poveste normala, obisnuita de dragoste, lucrurile se intorc la 360 de grade la un moment dat si toate ideile pe care si le formeaza cel care citeste se vad schimbate.

Am primit foarte multe pareri bune despre aceasta carte, e chiar printre preferata unei prietene de-a mea, dar pe de alta parte am auzit si de critici foarte aspre mai ales prin comparatia cu alte carti ale acestui scriitor. Mie mi-a placut, nu la fel de mult ca altele dar suficient cat sa primeasca un 4/5 🙂

Leave a Reply