Mentira – Care Santos

mentiraTitlu în spaniola: Mentira
Titlu original:
 Mentira

Autor: Care Santos
Apariție: 2015

Nota: 4/5

 Asa cum am mai spus si in trecut, Care Santos imi place de cand am citit “Te dire quien eres” si mai ales “Moartea lui Venus”. O alta carte care mi-a ramas intiparita si ea in suflet deoarece am citit-o chiar in Spania si in locul unde a avut loc actiunea este “Mentira”. Intamplarea face ca eu sa locuiesc 2 luni chiar in El Prat de Llobregat si sa ma plimb pe una din strazile mentionate in carte. Este o placere sa te poti vedea locurile mentionate in romanele pe care le citesti, te face sa te simti mai aproape de autor si pe mine ma face sa ma gandesc si la cum as fi scris eu intamplarile.

Mentira este o lectura juvenila, este acelasi gen cu “Te dire quien eres” si prefer astfel de lecturi rapide, simple si despre tineri, pentru ca-mi aduc aminte de perioada din liceu si pentru ca ma simt mai aproape de adolescente prin ele.

Mentira ne spune povestea lui Xenia, o eleva care invata foarte bine pentru a putea intra la Medicina, dar care de la o vreme nu mai are acelasi randament pentru ca s-a indragostit de Marcel, un pasionat de literatura la fel ca ea si pe care l-a cunoscut pe internet.

Doar ca baiatul perfect nu este cine pare si lucrurile iau o alta intorsatura decat cea sperata de ea. Nu o sa dau mai multe detalii pentru ca poate cineva o are pe lista si un isi doreste sa afle deznodamantul de la mine.

Cand am cumparat cartea nu stiam nimic despre ea, pur si simplu vazand numele autoarei am si luat-o si cu atat mai mult m-am bucurat cand am descoperit locul actiunii. Este o lectura rapida (eu am citit-o in cateva ore, la plaja) si modul in care este scrisa o face foarte placuta, doar ca e destul de previzibila.

Leave a Reply