Fluturi (vol I si II) – Irina Binder

fluturiTitlu in romana: Fluturi

Autor: Irina Binder

Apariție: 12 Decembrie 2012

Nota: 3/5

Încăperi ferecate

Cred ca toti am fost intoxicati cu reclama care i s-a facut acestei serii de carti. Consider ca e potrivita ideea de intoxicare, intrucat a beneficiat de atat de multa publicitate pentru atat de putin continut de calitate.
Curiozitatea si-a facut simtita prezenta si am imprumutat de la Bookster primele doua volume. Din cate imi aduc aminte, am asteptat o gramada dupa ele, semna ca e foarte cautata. M-am abtinut sa caut prea multe detalii inainte de a citi cartile pentru ca imi place sa fiu surprinsa, e sa zicem asa o un obicei de-al meu.
Fluturi se bazeaza pe povestea reala a autoarei. Mie una mi-e foarte greu sa cred multe din situatiile din carte. Adica as prefera sa cred ca unele momente au fost exagerate intentionat pentru a da un plus cartii, decat sa stiu ca in realitate s-ar putea ca oamenii aceia chiar sa fie asa cum sunt ei descrisi.
Irina ii cunoaste pe Matei si pe Robert intr-o seara de club. Dupa un ciudat moment in oglinda, cu Robert, e totusi cucerita de atentia lui Matei. La putin timp dupa inceperea relatiei cu acesta, isi muta funduletul din Brasov la Snagov, in vila lui Matei, unde va trai alaturi de fiica acestuia pe care o indrageste imediat si unde o cunoaste si pe doica celor doi frati, cel mai frumos personaj din toata cartea, din punctul meu de vedere.
Viata Irinei merge de la agonie la extaz, din bratele lui Matei in cele ale lui Robert si apoi inapoi la Matei. Mai apar si altii prin peisaj, atat femei cat si barbati, unii mai placuti decat altii, unii devin din dusmani prieteni, prin simpla magie emanata de Irina, pilonul principal al acestei carti.
Ce mi-a placut de i-am dat 3 din 5 pe Goodreads? Faptul ca aceasta carte te trece prin mai multe stari, unele momente cu Robert, loialitatea Irinei fata de prietenele ei si fata de domnul profesor si cam atat.
Ce nu mi-a placut? Personajul Irina – pentru ca se contureaza a fi o doamna, dar ascunde niste replici de precupeata uneori, acel du-te vino pe care il face cu barbatii, faptul ca-si lasa studiile deoparte si fuge foarte repede in casa lui Matei, ceea ce mie una mi-a creat ideea de materialism, in ciuda negatiilor din carte, faptul ca se bate mereu moneda pe cat ii iubeste ea pe cei din Snagov, faptul ca nu e sincera si nu renunta la Matei atunci cand isi da seama ca relatia lor nu merge, si ar mai fi o gramada de multe alte lucruri de mentionat.
Totusi, este o carte care te tine in priza cumva, prin limbajul plin de neologisme dar e prost editata si cred ca ar trebui revizuita din punctul asta de vedere.
Nu o recomand decat daca va place Sandra Brown, eu cu asa ceva o aseman, si asta raspund atunci cand sunt intrebata ce parere am despre aceste carti.
Din ce am mai citit pe ici pe colo, unii o considera o telenovela (apropo de ce spuneam mai sus cu Sandra Brown), altora le-a placut foarte mult. Eu ma declar neutra. Voi ati citit cartile? Cum vi se par?

Leave a Reply