Evernight (Evernight #1) – Claudia Gray

medianocheTitlu in spaniola: Medianoche

Titlu original: Evernight

Autor: Claudia Gray

Apariție: Mai 2008

Followed by: Stargazer, Hourglass, Afterlife, Balthazar

Nota: 3/5

Încăperi ferecate

Ceea ce ar fi trebuit sa ma atraga la cartea asta sunt vampirii. Pentru ca da, imi plac cartile cu vampiri si cu atat mai mult daca am la dispozitie o intreaga saga. Ei bine, mi-am luat o mare teapa cu aceasta carte si dupa ce am terminat-o nu le-am mai citit si pe celelalte. Pur si simplu le lipseste acel ceva care sa ma faca sa nu las din mana cartea. Cu indulgenta i-am dat 3/5 pe Goodreads.
Sa va povestesc cate ceva despre carte: Evernight ne spune povestea Biancai, o fata care este transferata de catre parinti la o scaoal cu numele Evernight. Pe langa faptul ca Bianca este suparata pe parintii ei din cauza avcestui transfer, scoala ii da fiori, asa ca decide sa plece de acolo chiar in ziua inceperii orelor.
In drumul sau spre libertate, prin padurea ce inconjoara scoala, Bianca isi da seama ca este urmarita de catre Lucas, un baiat misterios care nu vorbeste cu nimeni din scoala. Cei doi incep sa se cunoasca si Bianca se intoarce langa parintii ei, profesori la internatul unde invata fata.
Primele pagini au trecut repede, parea promitatoare, dar povestea ia o forma neasteptata care pe mine nu m-a incantat deloc. Parca e o combinatie intre Hex Hall si saga Amurg. Categoric cartea este pentru adolescenti.
Personajele sunt banale si clasice pentru o astfel de poveste: prietena, fata rea, idiotul, iubitul de rezerva, victima. Bianca este conturata ca o fata de 16 ani care isi pierde capul dupa primul sosit. Nu ca nu asa fac adolecentele dar aveam speranta unei altfel de evolutii a acestei carti.
Desi are destule pagini, povestea a fost parca grabita de catre autoare, Claudia Gray, trebuia sa mai scris despre interactiunile dintre personaje inainte de a trece la actiunea propriu zisa a cartii.
Nu o recomand decat daca vrei neaparat sa mai citit ceva cu vampiri si nu aveti altceva la indemana. In rest nu pot spune decat ca plictiseste groaznic. Totusi, poate ca ma voi intoarce candva la volumul II sa vad daca continua in aceeasi nota.

Leave a Reply