The Magician´s land (The magicians #3) – Lev Grossman

The Magician´s land (The magicians #3) – Lev GrossmanTitlu in spaniola: La tierra del mago

Titlu original: The Magician´s land

Autor: Lev Grossman

Apariție: 2014

Proceded by: The magicians, The magician land

Nota: 4/5

Daca pana acum atunci cand vorbeam de serii de carti, cea de-a doua era ¨de umplutura¨, de aceasta data mi s-a parut ca ultima carte a seriei The magicians a fost asa. I-am dat totusi 4/5 pentru ca per total seria mi-a adus o speranta in plus ca magia poate exista. De ce? Pentru ca implic in cartile pe care le citesc, pentru ca ma simt parte din poveste si mereu cand citesc ceva care imi place foarte mult, mi-as dori sa fie adevarat. Cum a fost cazul lui Harry Potter de exemplu. Prin The Magicians, Lev Grossman ne arata povestea unui tanar normal, ce se pregateste de admiterea la facultate dar caruia pana la urma viata i se umple de magie. Ii este dat sa faca parte din Fillory, lumea care i-a colorat copilaria. La fel multi dintre noi ne-am visat parte din Harry Potter in urma cu cativa ani.

In the magician´s land, Quentin revine oarecum la o viata normala, dar mai are de facut o unica incercare pentru a-si indeplini o dorinta puternica. Intalnim un Quentin matur si foarte hotarat, care lupta din rasputeri pentru ce isi doreste, dar il cunoastem un pic mai bine si pe Elliot si pe Plum, un nou personaj ce il va ajuta pe Quentin destul de mult. Julia nu e nici pe departe la fel de presenta ca in The Magician King, si e de apreciat cum autorul face rocada si aduce in prim plan alte personaje.

Nu e o serie típica in care mergem de la cap la coada cu aceleasi personaje, e bine ca apar altele noi si fiecare are sansa de a fi in prim plan cu povestea lui. Este o carte destul de dura si pesimista, dar contine un bun final pentru serie, o face sa para ceva mai dulce si mai putin socanta.

Leave a Reply