The Magician king (The magicians #2) – Lev Grossman

The Magician king (The magicians #2) – Lev GrossmanTitlu in spaniola: El bosque magico

Titlu original: The Magician king

Autor: Lev Grossman

Apariție: 2011

Proceded by: The magicians

Followed by: The Magician’s Land

Nota: 5/5

 

A doua carte a seriei The Magicians, The magician king ne aduce in prim plan o echipa de regi formata din Quentin, Julia, Janet si Elliot. Aceasta asociere m-a mirat si mi-a dat peste cap ideea pe care mi-o formasem despre cum va continua seria dupa finalul primei parti, pentru ca ulterior sa ma scuture din nou si sa demonteze orice idee formata pe masura ce citeam. Spus mai pe scurt, un cuvant care ar descrie perfect aceasta a doua parte a povestii magicinilor este imprevizibil.

Asa cum am mai spus, intalnim un Quentin rege, ce traieste in lux si voie buna cu ai sai colegi, dar care simte ca ii lipseste ceva. Totusi actiunea cartii nu ii mai este complet dedicata, pentru ca o avem si pe Julia, prietena sa din lumea reala si care nu a putut intra la Brakebills dar care a urmat alte cai pentru a invata magie. In The magician king aflam mai multe despre ce a facut Julia in tot timpul pecare Quentin l-a petrecut la scoala de magie.

Mi-a placut mult aceasta serie pentru ca se vede ca autorul a lucrat mai mult pe personajul principal masculin si ca acesta a evoluat foarte mult, mi-a devenit foarte drag. Fata de Julia am o antipatie inca de la inceput, intrucat mi s-a parut foarte nehotarata si apoi, oarecum invidioasa pentru ca Quentin a reusit sa faca parte din lumea magiei si din Brakebills si ea nu, si cu ce explica si aflam de la ea in The Magician King, alimenteaza antipatia pe care eu o simt pentru ea. Nu a urmat intotdeauan calea cea mai buna, ci poate pe cea mai usoara dar isi spala oarecum pacatele pe parcurs. Pana la urma asa se intampla si in viata de zi cu zi, si pentru mine, chiar daca ea nu e personajul meu preferat, da credibilitate cartii.

In concluzie, The Magician King este una din putinele carti ce fac parte dintr-o serie si nu e doar de legatura intre prima si cea de-a treia carte. Chiar depaseste The magicians, dupa parerea mea, pentru plusul de detalii pe care il aflam despre Fillory.

 

Leave a Reply