Scoala noptii (All souls trilogy #2) – Deborah Harkness

shadow-of-nightTitlu in spaniola: La sombra de la noche

Titlu original: Shadow of night (All souls trilogy #2)

Autor: Deborah Harkness

Apariție: 10 Iulie 2012

Proceded by: A discovery of witches

Followed by: The book of life

Nota: 4/5

Odata cu acceptarea faptului ca este vrajitoare si inca una foarte puternica, cu abilitatea de a calatori in timp, Diana Bishop este pregatita sa faca o calatorie in timp, in trecut, pentru a cauta Ashmole 782 un manuscris secret ale carui puteri trebuie intelese pentru a putea mentine convietuirea buna intre vrajitoare, vampiri, demoni si oameni.

Sotul sau, Matthew Clairmont, o va insoti in cautarea sa, dar intoarcerea in trecut nu este atat de simpla pentru un vampir, si cu atat mai mult cu cat el trebuie sa se intoarca intr-o perioada a vietii sale cand a luptat impotriva vrajitoarelor, le ura si cand era un vampir total diferit de cel pe care-l cunoaste Diana.

Inconjurati de intrigi, Diana si Matthew pornesc o cursa nebuna in cautarea Ashmole 782, in Londra din perioada isabelina, insotiti de colegii lui Matthew de la Scoala Noptii, printre care se afla chiar si Shakespeare.

Ajung si la un castel francez si mai apoi in Cehia unde vor petrece cateva luni la curtea imparatului Rudolf al II lea, toate astea cu scopul de agasi manuscrisul dar si pentru ca Diana sa reuseasca sa invete cum sa-si controleze si foloseasca magia.

Dupa ce am citit Descoperirea vrajitoarelor, am ramas fascinata  si prinsa in poveste, motiv pentru care am cautat si restul cartilor din aceasta saga, si trebuie sa recunosc ca nici aceasta carte un mi-a inselat asteptarile.

In afara de poveste, m-a atras si felul in care autoarea scrie, dar si atentia la detalii pe care o acorda.

Cunoastem personaje noi, istorice si minunat conturate, din toate categoriile incluse in carte. Toate descrierile si pasii pe care cuplul Diana Matthew ii urmeaza in aceasta a doua parte, s-ar putea sa para lenti pentru unii, dar mie mi-au placut mult, au fost frumos imbinati si incarcati cu elemente noi ce nu m-au plictisit deloc.

Unul din personajele mele preferate din aceasta carte este Philippe, tatal lui Matthew. Este deosebit si puternic si da un plus de culoare cartii.

Shadow of night este o carte in care avem parte de dragoste, intriga, spionaj, traditii, pericole la tot pasul, creaturi paranormale, istorie, fantezie si chiar literatura. Este o carte care cucereste.

Leave a Reply