Cartea vietii (All souls trilogy #3) – Deborah Harkness

the-book-of-lifeTitlu in spaniola: El libro de la vida

Titlu original: The book of life (All souls trilogy #3)

Autor: Deborah Harkness

Apariție: 15 Iulie 2014

Proceded by: A discovery of witches, Shadow of night

Nota: 5/5

Dupa calatoria in timp facut in Shadow of night, Diana si Matthew se intorc in prezent, unde trebuie sa infrunte noi problema si vechi dusmani.

Dar amenintarea reala pentru viitorul lor inca nu a aparut, iar atunci cand aceasta apare, cautarea si gasirea manuscrisului Ashmole 782 devine si mai importanta. Si in aceasta a treia carte avem impletite dragoste, pericole, vampiri, demoni, istorie, oameni si vrajitoare.

Finalul cautarii Cartii vietii ii va conduce pe Matthew si Diana catre descoperiri uimitoare, atat despre ei cat si despre rasele din care fac parte. De asemenea, le va scoate in fata si un dusman periculos, care incearca de foarte mult timp sa se razbune pe Matthew si care, daca afla ceea ce ascunde Ashmole 782, ar putea deveni si mai periculos.

Mi-a placut foarte mult modalitatea in cares crie Deborah Harkness, si un e prima data cand o spun. Reuseste s ama surprinda in fiecare carte si impleteste frumos elemente de fantasy cu elemente de istorie intr.-o saga originala si diferita de orice am citit pana acum.

In acest capitol final al povestii si aventurii prin care trec Matthew si  Diana, dragostea va invinge, ajutata de putin magie, putina stiinta si prietenie intre fiinte supranaturale si oameni.

Pot spune fara dubii ca finalul este unul foarte bun, potrivit pentru o saga de asa nivel.

Trebuie sa mentionez ca in aceasta ultima parte, am regasit adesea elemente ce mi-au adus aminte de Dan Brown, mai ales prin doua personaje, fiul lui Matthew si ce acare-i va fi iubita.

Personajele au evoluat mult, sunt mult mai mature si foarte bine conturate, mult mai bine lucrate decat in celelalte doua carti.

Leave a Reply