Cartea pierduta a vrajitoarelor (All souls trilogy #1) – Deborah Harkness

a-discovery-of-witchesTitlu in romana: Cartea pierduta a vrajitoarelor

Titlu original: A discovery of witches (All souls trilogy #1)

Autor: Deborah Harkness

Apariție: Februarie 2011

Followed by: Shadow of night (Scoala noptii), The book of life (Cartea vietii)

Nota: 5/5

Cartea pierduta a vrajitoarelor a ajuns la mine din intamplare, am gasit-o intr-o zi in aplicatia elefant de pe telefon, in timp ce cautam altceva. Mi-a placut foarte mult, am fost prinsa destul de tare in mrejele ei.

Diana Bishop este istoric si duce o viata obisnuita pan ace descopera un manuscris alchemist vrajit, din Biblioteca Bodleiana din Oxford. Cam asa incepe aceasta fascinanta poveste. Si pentru ea este un mister cum a ajuns cartea la ea intrucat nu isi aduce aminte sa o fi solicitat. Pana in acel moment, Diana isi dorea sa ramana departe de lumea magica a familei ei, de vrajitoare, dar asta ii va fi imposibil odata cu gasirea misteriosului manuscris.

Cartea pierduta a vrajitoarelor este o frumoasa carte ce imbina lumea vrajitoarelor, asa cum este precizat si in titlu, cu cea a demonilor, vampirilor si a oamenilor. Puntea de legatura a acestor lumi si a diverselor personaje sunt Diana Bishop si Mathew Clairmont. Ea vrajitoare, el vampir, si nu unul oarecare. Vor face un cuplu foarte frumos si interesant, unul din cele mai interesante din categoría cartilor cu vampiri. O poveste de dragoste frumoasa si originala.

Manuscrisul da lumea peste cap, lumea fantástica din aceasta carte si, odata cu gasirea lui, toate fiintele supranaturale isi centreaza atentia asupra Dianei, ceea ce o poate pune pe aceasta in situatii periculoase.

Este o carte dinamica, cu foarte putine momente lente, foarte usor de citit. Subiectul este unul original, pe care eu nu l-am mai intalnit pana acum.

Pe langa cele doua personaje principale, mai cunoaste si personajele secundare, foarte interesante, in persoana matusilor Dianei, Em si Sarah si familiei lui Mathew, Isabeu, mama sa, si Marcus fiul lui, personaje ce vor avea roluri foarte importante in cadrul intregii povesti.

Ce mi-a mai placut a fost si casa fermecata a matusilor Dianei, pentru ca mi-a adus putin aminte de lumea magica a lui Harry Potter.

 

Leave a Reply