Scarlet (The Lunar Chronicles #2) – Marissa Meyer

scarletTitlu în spaniola: Scarlet

Titlu original: Scarlet

Autor: Marissa Meyer
Apariție: 5 Februarie 2013

Preceded by: Cinder

Followed by: Cress, Winter

Nota: 5/5

Daca in urma cu cateva zile va vorbeam de Cinder si cat de mult mi-a placut mie povestea rescrisa a Cenusaresei, de data aceasta Marissa Meyer ne aduce in prim plan o alta poveste a copilariei, Scufita Rosie. Trebuie sa recunosc ca numele nu mi-a dat nici un indiciu la inceput si nu am crezut ca povestea se va reorienta un pic, am avut impresia ca va continua cu Cinder.

Dar nu, accentul este pus de aceasta data pe Scufita Rosie, Scarlet pe numele ei. Felul in care autoarea reuseste sa puna in scena povestea acesteia este fascinant. Nu va puteti imagina ce rol joaca Lupul si Bunica de aceasta data si cum sunt ei pusi in scena.

Desi Scarlet nu mi-a placut atat de mult ca Cinder, este totusi un personaj bun si placut, si impreuna un Wolf creaza un “ceva” foarte dragut. Cel mai mult mi-a placut cum a imbinat Marissa Meyer povestea lui Cinder cu povestea lui Scarlet (a fost o adevarata supriza pentru mine sa le intersecteze povestile) si cum cele doua au lucruri in comun si se completeaza. Scarlet este impulsiva in timp ce Cinder gandeste mai mult lucrurile.

Imi pare ca personajul principal este Scarlet, completata asa cum am mentionat de Cinder dar si de Wolf si Thorne, doua personaje foarte bine definite, unul romantic care lupta totusi impotriva sentimentele si unul amuzant si caruia ii cam place sa-I traga pe ceilalti pe sfoara.

In Scarlet il gasim si pe printul Kai incercand sa tina situatia sub control si sa ii tina piept reginei Levana.

Aceasta a doua parte a The Lunar Chronicles nu plictiseste, aduce un plus de suspans si mai serveste pe alocuri cate un secret desvaluit. Este mai putin previzibil decat Cinder si acesta poate fi un plus pentru cei care nu au fost foarte incantati de prima parte dar care decid sa mearga mai departe cu seria.

 

Leave a Reply