Cress (The Lunar Chronicles #3) – Marissa Meyer

cressTitlu în spaniola: Cress
Titlu original:
 Cress

Autor: Marissa Meyer
Apariție: 4 Februarie 2014

Preceded by: Cinder, Scarlet

Followed by: Winter

Nota: 5/5

 

Marissa Meyer continua seria povestilor repovestite  aducand in prim plan o poveste despre fata cu parul lung  si blond, numita Rapunzel in povestea originala si Cress in cea de-a treia parte a seriei The Lunar Chronicles. Aceasta este un mic hacker pe care mi-as fi dorit sa o vad mai activa si indrazneata dar care evolueaza foarte frumos pe masura ce trec cartile.

Un personaj care a continuat sa imi placa si pe care l-am intalnit si in Scarlet este Thorne, acelasi in distractive, destept si agil care aduce un plus povestii. Iar printul Kai va castiga si el mai mult protagonism si putem sa il vedem cum isi asuma rolul de conducator si cum o infrunta pe regian Levana. Cinder ramane preferata mea, poate si pentru ca Cenusareasa era povestea mea preferata atunci cand eram mica.

Actiunea romanului mi-a placut foarte mult, pentru ca in afara faptului ca aduce ceva nou, Marissa Meyer continua si povestile din Cinder si Scarlet, iar personajele din prima si a doua parte a seriei joaca si ele un rol important in intriga. Apreciez foarte mult capacitatea ei de a lega intrigile tuturor celor 3 parti de pana acum si sunt tare curioasa sa vedem ce ne asteapta pe viitor.

Daca Cinder si Scarlet au fost previzibile pe alocuri Cress e ceva mai plina de suspans si aduce multe surprize. Chiar si pe mine m-a surprins de multe ori desi intuiesc de cele mai multe ori cursul pe care il iau lucrurile. Exista multe momente cand nu iti dai seama ce va urma, personajele sunt tot timpul in mijlocul actiunii si asta trezeste interesul cititorului si il tine atent si in alerta. Abia astept sa citesc si urmatoarea parte si sa vad cum continua si care e urmatoarea eroina din copilaria mea care o sa apara in povestea celor 3.

Leave a Reply