Prized (Birthmarked #2) – Caragh M. O’Brien

prizedTitlu in spaniola: Preciada (Marca de nacimiento #2)

Titlu original: Prized (Birthmarked #2)

Autor: Caragh M. O’Brien

Apariție:  2011

Proceded by: Birthmarked

Followed by: Promised

Nota: 3/5

Prized, cea de-a doua parte a seriei Birthmarked ne duce mai departe in calatoria Gaiei Stone dupa fuga acesteia impreuna cu surioara ei abia nascuta. Supravietuieste trecerii prin padure si prin locuri de care toata lumea din satul ei se ferea inainte, intrucat nimeni un se mai intorsese odata ce au plecat prin acele locuri. Ajunge cu greu in Sailum, un loc unde femeile putine, detin puterea, desi barbatii sunt numerosi si se confrunta cu numeroase legi noi ce i se par ciudate, dar la care trebuie sa se supuna pentru a o putea vedea in continuare pe sora ei.

Gaia ajunge sa fie pusa in situatia in care doi frati se vor lupta pentru atentia si dragostea ei, intr-un ciudat joc prin care femeile isi aleg sotul. Trebuie sa recunosc ca acest subiect mi s-a parut putin fortat si nu m-a atras deloc, ba chiar mi-a lasat o idee prea juvenila si cu tenta de telenovela.

O vedem si o cunoastem pe noua Gaia, care evolueaza, se maturizeaza si creste in aceasta noua lumea, dincolo de Enclava.

Personal, vad aceasta a doua parte a seriei, mai mult ca un punct de legatura intre prima si a treia parte, intrucat mi se pare ca nu aduce neaparat un aport important subiectului si actiunii cartii ci mai mult autoarea a profitat sa dezvolte personajele.

Faptul ca autoarea s-a centrat atat de mult pe cei doi frati, Peter si Will, recunosc ca mi-a dezvoltat o antipatie catre primul dintre ei. Nu o sa dau insa detalii despre cum se va rezolva situatia intre protagonista si cei doi frati. In afara de asta, cartea ea previzibila, intrucat Gaia da de inteles pe parcursul intregii carti, prin actiunile sale ce are de gand sa faca.

Desi un m-a captat atat de mult, am ramas totusi cu dorinta de a vedea ce se va intampla in continuare si care va fi deznodamantul acestei serii.

Leave a Reply