One evening in Paris – Nicolas Barreau

One evening in ParisTitlu in spaniola: Atardecer en Paris

Titlu in engleza: One evening in Paris

Autor: Nicolas Barreau

Apariție: 2013

Nota: 4/5

Pentru acest tip de carte, One evening in Paris este un roman atipic. Este scrisa la persoana I, din punct de vedere al unui personaj masculine, un lucru destul de rar intalnit, trebuie sa recunoastem.

Ce m-a atras pe mine a fost coperta (sunt de parere ca in general titlurile si copertile recomanda o carte, intrucat partea vizuala iti poate da detalii despre ce se afla inauntrul ei).

Asa cum era de asteptat actiunea se petrece in Paris, un oras romantic prin definitie. Daca ii mai adaugam si cuvantul cinema si o fata in rosu, avem deja un cadru perfect pentru o frumoasa poveste de dragoste.

Alain, protagonistul nostru se ocupa de cinema Paradis, dupa retragerea unchiului sau. Aceasta mica afacere reprezinta una din micile Sali de cinema de cartier care inca mai rezista in era tehnologiei si a schimbarilor. Tot alegand filmele si fiind acolo zi de zi, vede adesea o fata intr-o jacheta rosie. O place si dupa multe ezitari si ganduri obtine in sfarsit o intalnire cu ea, dar planul sau se cam duce de rapa atunci cand apar in scena Alan Wood, un faimos regizor si la fel de cunoscuta actita Solene Avril.

Acesta este punctul slab al cartii din punctul meu de vedere, dar parca in acelasi timp ii da un pic de sare si piper si o scapa din transformarea intr-o banala poveste de dragoste.

Ulterior totul se transforma in prea frumos ca sa fie adevarat, lucru ce m-a facut sa nu ii dau nota máxima. O recomand daca vreti ceva romantic si usor de citit, intr-o vacanta de toamna, pentru ca va incalzi zilele friguroase si a va face sa visati la o poveste la fel de frumoasa in Paris.

 

Leave a Reply