Paper towns – John Green

papertownsTitlu in spaniola: Ciudades de papel

Titlu original: Paper towns

Autor: John Green

Apariție: 16 Octombrie 2008

Nota: 3/5

Am facut cunostinta cu cartile lui John Green odata cu The fault in our stars. Mi-a placut foarte mult. Il stiam din primii ani de facultate pentru ca aveam tendinta de a-l incurca cu John Grisham, nu stiu de ce, ca doar ei au stiluri diferite.

La Paper towns m-a intrigat titlul si ulterior realismul din paginile cartii, specific lui Green. Din ce am mai citit si aflat, multi au lecturat-o dupa The fault in our stars si au fost dezamagiti, dar eu le-am privit separate si fiecare are partea ei buna si frumoasa.

Paper towns are ca protagonist principali doi adolescenti, Quentin Jacobsen si Margo Roth Spiegelman, doi tineri ce au fost foarte apropiati de mici, pana ce au trecut printr-un impas care ii separa pentru cativa ani. Mai precis pana cand Margo il implica pe Quentin intr-un plan de razbunare. Toate situatiile in care acesta este pus il vor faces a afle lucruri noi despre fata pe care o place, dar si sa se descopere pe sine. Nu dau mai multe detalii ca un vreau sa va stric surprizele daca decideti sa cititi cartea.

Am aflat de roman atunci cand am vazut trailer-ul filmului, pe care il voi lasa mai jos pentru voi (daca nu il stiti deja), dar nu l-am vazut pana un am terminat de citit, pentru a-mi respecta regula numarul unu: cartea inainte filmului.

Stilul in care este scrisa Paper towns te mentine alert si te provoaca sa te gandesti la noi idei cu privire la urmatorii pasi urmati de personaje. Cred ca John Green a facut o treaba buna cu personajul Quentin, ce o cunoaste atat de bine pe prietena sa, caci fara acest  important punct, lucrurile un ar fi avut finalul pe care il au. Nu, nu este un happy end cu cei voi impreuna, asa cum ar parea la o prima idee, dar este un final bun, exact asa cum il merita aceasta carte.

Leave a Reply