How to fall in love – Cecelia Ahern

Titlu in spaniola: Como enamorartehow to fall in love

Titlu original: How to fall in love

Autor: Cecelia Ahern

Apariție: 2013

Nota: 4/5

How to fall in love este un roman haios si romantic in acelasi timp dar si incarcata emotional. Cecelia Ahern te face sa te simti parte din poveste prin felul in care scrie.

Aceasta carte ii are ca protagonista pe Christine si pe Adam. Acesta din urma incearca sa se  sinucida si ea il convinge sa ii dea doua saptamani in care sa il convinga ca viata merita traita si sa nu renunte la ea. Chiar daca Christine porneste in acesta aventura pentru a-l salva pe tanarul Adam, in timp ajung sa se ajute reciproc.

Christine este o tipa careia ii plac cartile de autoajutor de tip ¨Cum sa faci x lucru¨ si asta isi pune oarecum accentul si asupra cartii, intrucat in acest fel sunt facute capitolele. La inceput personajul acesta feminin pare putin ciudata, dar indata ce o cunoastem mai bine si ii cunoastem si familia, o intelegem mai bine. Mi-au placut mult sora si tatal ei, sunt cei mai haiosi din poveste.

Adam este un personaj de care te poti apropia usor, pentru ca  il intelegi. Tuturor ni s-a intamplat uneori sa simtim ca pierdem controlul si ca un gasim nici o solutie. In relatia pe care si-o formeaza cu Christine putem observa cum isi rezolva problemele si cum incepe sa se bucure de viata asa cum e ea.

Finalul cartii este previzibil, dar asta nu inseamna ca nu e o poveste de care sa ne bucuram. Este frumos sa vezi ca uneori poti schimba total viata unui om daca iti doresti cu adevarat. Daca de obicei primele randuri din carte sunt importante pentru cum vei simti cartea, ultímele cuvinte folosite de Cecelia Ahern in aceasta carte sunt si mai importante, caci iti vor ramane mai mult timp, ca idee despre carte.

How to fall in love este un roman usor de citit, distractiv, cu personaje speciale alaturi de care poti rade si poti suferi, si poti evolua alaturi de ele.

 

Leave a Reply