#Girlboss – Sophia Amoruso

girlbossTitlu in romana: #Girlboss

Titlu original: #Girlboss

Autor: Sophia Amoruso

Apariție: 6 Mai 2014

Nota: 2/5

Încăperi ferecate

Nu auzisem despre Sophia Amoruso si cartea ei inainte sa citesc #Girlboss, iar dupa ce am citit-o o vedeam la toata lumea. E o carte despre fondatoarea Nasty Girl, ce vrea sa motiveze si reuseste in mica masura sa o faca, dar e diferita de cartile motivationale pe care le intalnesc eu de obicei.

E o carte pe care o pot citi tinerii, sau mai bine zis adolescentii, are un limbaj juvenil, nu e doar pentru corporatiste asa cum o simteam eu.

Sophia povesteste cum a inceput sa lucreze ca vanzatoare pe ebay si care au fost pasii pe care i-a urmat ea pana a creat Nasty Girl Vintage, o super afacere de succes.

Povestea ei e una deosebita, a avut curaj si a trecut prin niste situatii cu totul spectaculoase, dar care nu se aplica neaparat tuturor dintre noi.

Eu una sunt de parere ca nu toti suntem facuti sa fim oameni de succes, casi altfel ce ar mai fi pe lumea asta! Si astfel, e posibil ca unii sa se simta putin dezamagiti de cartea asta, si sa simta ca daca nu au lucruri sau situatii asemanatoare cu cele pe care Sophia le-a trecut, nu au fost suficient de curajosi sau nu au luptat suficient pentru visele lor.

Eu am fost putin deceptionata de aceasta carte, intrucat viata ei mi se pare putin trasa de par, ca intr-un film de la Hollywood. Cred ca educatia te poate face un om de succes, nu neaparat norocul.

Mie una nu mi-a adus nimic nou aceasta carte, sau nimic din ce nu stiam inainte de a o citi.

 

Leave a Reply