Alegerea (Alegerea #1) – Kiera Cass

the selectionTitlu în spaniola: La seleccion
Titlu original:
 The selection

Autor: Kiera Cass
Apariție: 24 aprilie 2012

Followed by: The Elite, The One, The Heir. The Crown, The Prince, The Guard, The favourite, The Queen  

Nota: 5/5

Alegerea reprezinta pentru 35 de fete o oportunitate pe care o pot avea doar o data in viata. Au sansa de a scapa de viata in care au fost nevoite sa se nasca si sa creasca, urmandu-si alesul intr-o lume plina de bogatie si frumusete. Au posibilitatea de a participa la un concurs de genul “Burlacul” unde concureaza pentru castigarea inimii frumosului print Maxon, mostenitorul tarii Ilea.

Pentru protagonista noastra, America Singer, a fi selectata pentru participare nu reprezinta visul mult dorit, ci mai degraba cosmarul vietii ei, intrucat trebuie sa se desparta de iubitul ei Aspen, care din pacate pentru ei face parte dintr-o casta inferioara ei.

Alegerea ne spune povestea unei natiuni futuriste in care Statele Unite ale Americii au fost distruse din cauza razboiului dar din a carei cenusa s-a ridica Ilea, o tara condusa de o monarhie care si-a facut obiceiul de a organiza o competitie prin care mostenitorii tronului trebuie sa isi aleaga printesa.

America Singer, face parte din casta cinci, artistii si odata cu participarea la acest concurs, viata ei se va schimba pentru totdeauna. Nu o intereseaza inscrierea la Alegerea, dar decide sa participe la insistentele mamei ei, mai ales ca toate familiile fetelor selectionate aveau sa fie recompensate financiar.

Total diferita de celelate fete, America reuseste sa iasa in evidenta mai mult decat si-ar dori, si desi nu-si doreste sa se indragosteasca de Maxon, planurile ii vor fi oarecum date peste cap.

Mi-a placut aceasta carte, este foarte usor de citit, simpla si lejera, iar tema principala este dragostea. Nu auzisem de carte inainte de a o gasi, si coperta mi-a atras atentia. Pentru unii poate partea un pic superficiala, dar informatia care lipseste in prima parte, este completata in urmatoarele doua parti. Mi-au placut toate cele trei personaje care formeaza triunghiul amoros, fiecare in felul lui: America pentru ca-si respecta valorile primite de la familia ei, pentru ca este curajoasa, Maxon, mai putin curajos la inceput, pentru cum se poarta cu fiecare participanta in parte si Aspen pentru ca lupta pentru America pana in ultimul moment.

Personal cred ca toata seria trebuie vazuta ca un tot, pentur ca asa cum am mai zis, se completeaza si separate parca nu au acelasi farmec. Finalul primei parti lasa lucrurile oarecum neterminate si te face sa vrei sa afli mai multe.

Leave a Reply