Elita (Alegerea #2) – Kiera Cass

the eliteTitlu în spaniola: La elite
Titlu original:
 The elite

Autor: Kiera Cass
Apariție: 23 aprilie 2013

Proceded by: The Selection (2012)

Followed by: The One, The Heir. The Crown, The Prince, The Guard, The favourite, The Queen  

Nota: 4/5

In Elita, deja avem un numar mai retrans de concurente, intrucat cea mai mare parte din ele fie au renuntat fie au fost trimise acasa. Au mai ramas 6 concurente la inima lui Maxon, din care doar una se va casatori cu el si va devein printesa.

America inca nu e sigura catre cine inclina inima ei, mai ales ca timpul se scurge in clepsidra si trebuie sa ia o decizie si ea, nu doar Maxon. Si intre timp, atacurile rebelilor se intensifica si devin din ce in ce mai violente.

In aceasta a doua parte, Kiera Cass ne dezvaluie mai multe detalii despre formarea tarii Illea si despre castele formate. De altfel cunoastem mai bine si puterea pe care o exercita regele asupra printului, bunatatea reginei si pana unde sunt dispuse sa mearga anumite concurente pentru a-l castiga pe Maxon, sau poate sunt interesate doar de coroana.

Punctual principal ramane totusi triunghiul format din America, Aspen si Maxon. Atitudinea protagonistei este iritanta pe alocuri si sentimenele ei variaza foarte mult in Elita, si nu mai parte la fel de sigura ca la prima parte.

Faptul ca raman din ce in ce mai putine fete si mai apropiate de Maxon, creaza un fel de gelozie in inima Americai, desi printul o sigura ca ea este aleasa. Aceasta nu face decat sa ii ceara timp pentru a fi sigura ca alege pe cine iubeste cu adevarat.

Totusi apropierea lui Maxon de America si preferintele lui pentru ea nu sunt pe placul tuturor, si vor avea de trecut niste piedici pentru ca fata sa ramana in concurs. La un moment dat are loc un eveniment care schimba oarecum cursul jocului si America rabufneste in fata lumii, ceea ce desigur e un punct in minus in fata regelui, si unul destul de mare.

Elita are puncte puternice, dar in principal nu pare sa avanseze in timp la fel de repede ca Alegerea iar uneori poate parea usor plictisitoare.

 

Leave a Reply