Aleasa (Alegerea #3) – Kiera Cass

the oneTitlu în spaniola: La elegida
Titlu original:
 The one

Autor: Kiera Cass
Apariție: 6 Mai 2014

Proceded by: The Selection (2012), The elite (2013)

Followed by: The Heir. The Crown, The Prince, The Guard, The favourite, The Queen  

Nota: 4.5/5

Aleasa este cea de-a treia carte din seria Alegerea, o distopie care mi-a tinut treaza atentia. Aceasta continua cu participarea la concursul in care printul Maxon urmeaza sa isi aleaga sotia si viitoarea regina. Au ramas 6 din cele 35 de fete de la inceput si acestea sunt cele mai apropiate de print, dar chiar si prin simpla interactiune dintre baiat si concurente ii trezeste gelozia Americai, care totusi ramane prinsa in mrejele indoielilor si a temerilor de a alege.

Toate bucuriile pe care le aduce concursul sunt umbrite de saracia si de nemultumirea prin care trece populatia, si care sunt si mai mult accentuate de atacurile rebelilor, din ce in ce mai puternice si dure. Acestia ajung sa intre in castel, provoaca haos si omoara oameni nevinovati. Totusi, in ciudat tuturor aestor lucruri, Maxon trebuie sa isi aleaga sotia si curand, din 6, raman 3, dintre care una va fi aleasa.

Am stiut oarecum de la inceputul seriei ca America va ramane pana la urma cu Maxon, si nu m-a surprins finalul, doar m-a iritat putin nesiguranta ei. Mi-a placut foarte mult ca aceasta a treia carte din serie a fost centrata mai mult pe doleantele rebelilor si pe aflarea adevarului despre Ilea si conducatorul ei. Cred ca acest al doilea subiect important, in afara concursului, i-a adus un plus de valoare.

Aleasa, are de la inceput acel ceva care iti capteaza atentia si tine lipit de paginile cartii pana la final. Este de departe preferata mea, are scene de actiune si autoarea Kiera Cass imbina foarte bine partea romantica cu partea de suspans si intriga

 

Leave a Reply