19 cărți pe care vreau să le citesc în 2019

Pe lângă reading challenge-ul pe care mi l-am pus pe Goodreads și despre care v-am povestit în articolul trecut, m-am gândit să îmi lansez și prima provocare a anului, și anume, 19 cărți pe care vreau să le citesc anul acesta. Unele dintre ele nu sunt încă traduse, așa că o să pun numele în limba engleză.

1 Lethal white (#4 Cormoran Strike) – Robert Galbraith. Seria detectivului englez mi-a plăcut la nebunie, și abia aștept să văd cum continuă povestea. Sper să nu fie ultimul volum al seriei. Cât despre serialul creat după carte, este și el la fel de fain.

2 Fly Away (#2 Firefly Lane) – Kristin Hannah. Aceasta este continuarea cărții Aleea cu licurici și îmi doresc să văd care este deznodământul.

3 The clockmaker’s daughter – Kate Morton. Atât autorul cât și numele cărții mi-au atras atenția. Și din câte am auzit, cartea este foarte frumoasă.

4 Tatuatorul de la Auschwitz – Heather Morris. Am ales acest roman pentru că îmi plac foarte mult cărțile de ficțiune istorică și îndeosebi cele a căror acțiune se desfășoară în timpul celui De-al Doilea Război Mondial.

5 Thunderhead (#2 Arc of a Scythe) – Neal Shusterman. Abia aștept să văd ce se va întâmpla cu Rowan și Citra. PRimul volum al seriei m-a ținut efectiv cu sufletul la gură.

6 War storm (#4 Regina Roșie) – Victoria Aveyard. Este o serie cu suișuri și coborâșuri dar căreia vreau să îi aflu deznodământul.

7 Ursul și privighetoarea (#1 Winternight trilogy) – Katherine Arden. Despre această carte nu am știut că a fost tradusă la noi, altfel aș fi citit-o deja. Am găsit pe Goodreads, la descriere următorul hashtag, care m-a făcut și mai curioasă:
# Magie în Rusia medievală

8 A conjuring of light (#3 Shades of magic) – V.E. Schwab. Aceasta este o serie cu magică, a cărei acțiune se petrece în Londra. Cred că nu este suficient de cunoscută la noi, și este păcat, pentru că e tare frumoasă povestea, și interesantă,

9 Un bărbat pe nume Ove – Fredrik Backman. Am văzut și auzit atâția oameni vorbind despre această carte încât nu am mai simțit că vreau să o citesc cât mai repede. Deși opiniile au fost și pro și contra, cred că balanța a fost în favoarea opiniilor pozitive.

10 Ape House – Sara Gruen. Pentru că mi-a plăcut foarte mult Apă pentru elefanți și îmi este dor să mai citesc ceva scris de autoare.

11 Magicianul – John Fowles. Am ales-o pentru că am auzit că este cea mai buna carte a autorului. Eu am mai citit o carte a acestuia, și mi s-a părut fascinantă.

12 The summer before the war – Helen Simonson. Așa cum îi spune și numele, e vorba de vara dinaintea unui război, doar că de data asta este vorba de Primul Război Mondial, iar acțiunea se întâmplă în Anglia.

13 Un gentleman la Moscova – Amor Towles. Rusia e tot mai prezentă în dorințele mele de lectură. Aș fi cumpărat cartea deja, dar nu îmi place deloc coperta variantei în limba română.

14 Station eleven – Emily St. John Mandel. A fost tradusă la noi cu numele Simfonia itinerantă. Este o distopie și titlul este cel care m-a atras. Cel din engleză, pentru că dacă l-aș fi văzut pe cel în română nu aș fi vrut să aflu mai multe, deoarece nu mi se pare deloc inspirat.

15 The thief of time – John Boyne. Autorul este cel care m-a făcut să aleg cartea, deoarece am mai citit de la el Băiatul cu pijamalele în dungi. Desigur, această a doua alegere are un cu totul alt subiect, dar pare interesantă.

16 Soția călătorului în timp – Audrey Niffenegger. Aceasta este o carte ce se află pe lista mea de lecturi de mai mulți ani și al cărei subiect mă fascinează.

17  Silozul. Generațiile (#3 Silozul) – Hugh Howey. Este SF-ul meu preferat de anul trecut, primul în adevăratul sens al cuvântului pe care l-am citit și nu am ezitat să îl recomand atunci când am fost întrebată despre acest tip de cărți.

18 Călărețul de aramă (#1 Călărețul de aramă) – Paulina Simons. Tot Rusia, anul 1941 și o poveste de dragoste de 900 de pagini.

19 Un nou început – Kristin Hannah. Nu cred că putea să lipsească o carte a unei autoare care s-a aflat în topul cu cele mai frumoase cărți pe care le-am citit în 2018, cu 2 romane.

Voi v-ați făcut o listă cu ce cărți vreți să citiți în 2019? Sau preferați să alegeți după instinct? Eu așa procedez de obicei, dar anul trecut m-am provocat sa-mi fac și liste și chiar îmi place.

3 Replies to “19 cărți pe care vreau să le citesc în 2019”

Leave a Reply

%d