The Devil’s grin (Anna Kronberg #1) – Annelie Wendeberg

the devils grinTitlu in spaniola: La sonrisa del diablo (Anna Kronberg #1)

Titlu original: The devil’s grin (Anna Kronberg #1)

Autor: Annelie Wendeberg

Apariție: 20 Decembrie 2013

Nota: 3/5

The Devil’s grin este prima parte a seriei dedicata Annei Kronberg, unde intalnim, sau mai bine zis reintalnim un personaj arhicunoscut: Sherlock Holmes.

In vara anului 1889, un cadavru cu semne de holera este gasit in apele Londrei si doctoral Anton Kronberg este chemat in ajutor. Doar ca la locul faptei acesta se intalneste cu faimosul detectiv ce isi da aproape imediat seama de secretul ascuns de medic. Aceasta un este singura problema a doctorului pentru ca dincolo de cadavrul gasit s-ar putea afla o intreaga conspiratie criminala ce ar zgudui Londra si chiar intregul regat al Marii Britanii.

Un am citit nimic despre sau cu Sherlock Holmes inainte (spre rusinea mea), caci nu este tocmai genul meu, dar povestea din The devil’s grin m-a fascinat. Stiu ca un se termina aici, cred ca mai sunt alte doua carti, dar la momentul cand am terminat aceasta carte, nu a fost chip sa le gasesc pe urmatoarele.

Autoarea reuseste sa mentina ritmul actiunii pe toata durata cartii si un plictiseste deloc, poate si pentru ca povestea nu este lungita artificial, in opinia mea fiind considerata chiar scurta.

Felul cum sunt descrise diversele situatii il face pe cititor parte din poveste, te simti acolo, langa personaje, luand parte la cazul investigat.

Ce mi se pare ca a lipsit, au fost detaliile despre Ana si Anton (nu pot da prea multe amanunte, pentru ca un vreau sa dezvalui legatura dintre cei doi), dar sper ca autoarea a recuperat aceasta lipsa in urmatoarele carti. Ramane de vazut…

Nu este previzibila, dar nici nu are parte de schimbari semnificative care san e lase cu gura cascata. Finalul aduce raspunsuri unor intrebari si in acelasi timp lasa altele deschise, lasandu-ne curiozitatea de a afla ce se va intampla pe mai departe.

 

Leave a Reply