Grey (Fifty shades of Grey #4) – E.L. James

greyTitlu in spaniola: Grey

Titlu original: Grey (Fifty Shades of Grey #4)

Autor: E.L. James

Apariție: 18 Iunie 2015

Nota: 4/5

Atunci cand a aparut seria Fifty Shades of Grey, care a facut atatea ravagii mai ales in randul tinerelor, am citit si eu cartile in incercarea de a vedea de unde atata disperare pentru ele.

Grey s-a transformat in barbatul ideal, in Fat Frumos pentru multe femei si cea de-a patra carte a seriei are in titlu doar numele sau si ii este dedicata complet. Este un remake al primei parti, Fifty Shades of Grey povestita din punct de vedere al personajului masculine atat de fascinant si chiar da o alta nota de culoare povestii de dragoste dintre Anastasia si Grey.

Cred ca multi au fost dezamagiti de aceasa carte, intrucat inainte il cunoscusera doar prin ochii Anastasiei si isi dormasera o anumita parere despre el, dar mie sincer mi-a placut, poate pentru ca a cunoaste lucrurile din perspectiva lui m-a facut sa inteleg alte reactii din cealalta parte.

Grey nu e un barbat atat de sigur pe el si de perfect cum il stiam din Fifty Shades of Grey, este chiar lipsit de incredere in sine si infantil pe alocuri.

Daca v-a placut partea mai “salbatica” din  povestea Anastasiei si a milionarului ei, nu v-as recomanda cea de-a patra carte, pentru ca exista sanse mari sa vi se para doar o incercare de prelungire a notorietatii seriei si de pastrare a cotei mari de vanzari a cartilor scrise de E.L.James.

Oricum ar fi, mi se pare ca spre finalul celei de-a doua parti si in cea de-a treia carte totul devine asa, a la Sandra Brown, siropos si telenovelistic.

Grey, nu e la fel de savuroasa ca Fifty Shades of Grey dar asa cum am spus si mai sus, mai poate lamuri anumite aspecte neclare de la inceputul seriei (asta daca nu cumva le-ati cam cunoscut in timp ce parcurgeati celelalte volume).

Seria a fost un fenomen ce a generat o moda in a scrie acest tip de carti, a creat un trend ce pare ca se vinde mult pentru ca se cauta mult, asa ca sa ii dam Cezarului ce-i al cezarului. Cred ca inca o parte scrisa din prisma personajului masculin sau chiar o continuare seriei din punct de vedere al Anastasiei, ar fi dezastruoasa. Pana la urma ce-i prea mult strica.

 

Leave a Reply