Amaranta – Care Santos

amarantaTitlu in spaniola: Amaranta

Titlu original: Amaranta

Autor: Care Santos

Apariție: 13 Noiembrie 2014

Nota: 5/5

Amaranta este fiica patronilor Bancomundo, una din bancile cele mai importante din lume si are parte de tot ce orice tanar si-ar dori: parinti bogati, o masina cadou la aniversarea celor 18 ani si un viitor sigur, bazat pe averea familiei sale. In schimb ea nu intelege de ce primeste cadou o masina de ziua ei daca un are carnet de conducere si pare ca un se potriveste prea bine lumii din care face parte.

Cu ocazia zilei sale de nastere va avea parte de o petrecere demna de reviste, doar ca ea isi doreste sa fie ca rice adolescent normal.

Tot la petrecere va avea ocazia sa il cunoasca pe Isma, unul din ospatarii angajati pentru ziua sa. Pe cand mama si prietena ei, Olga, insista sa il accepte pe Sergio, ea continua sa se intalneasca cu Isma. Sergio, pe langa faptul ca face parte din lumea buna, este fiul unui posibil viitor asociat al parintilor Amarantei.

Tot intalnindu-se cu ospatarul marocan, fata descopera si ca un toata lumea sprijina banca parintilor sai. Este foarte aproape de a descoperi secretele lor si ce va afla s-ar putea sa un ii fie deloc pe plac.

Este o carte usor de citit, are unele capitole scrise sub forma de sms-uri sau de mesaje de pe whatsapp, ceea ce formeaza un ritm mai rapid de a citi cartea.

Acest roman a castigat Premiul Jaén de Narrativa Juvenil in 2014. Are un stil putin diferit de cel cu care suntem obisnuiti in Incaperi ferecate sau in Aerul pe care il respire, dar asemanator cu cel din Mentira (Minciuna).

Leave a Reply