The slow regard of silent things (The kingkiller chronicles #2.5) – Patrick Rothfuss

Titlu in spaniola: La música del silencio

Titlu in engleza: The slow regard of silent things (The kingkiller chronicles #2.5)

Autor: Patrick Rothfuss

Apariție: 2014

Preceded by: Numele vantului, Teama inteleptului

Nota: 3/5

Încăperi ferecate

Dupa fermecatoarele doua parti ale seriei Cronicile ucigasului de regi, avem de aceasta data o carte dedicata in intregime lui Auri, buna prietena a lui Kvothe, o fata misterioasa despre care nu avem foarte multe detalii.

In „The slow regard of silent things” protagonista este chiar Auri, care ne introduce in lumea ei magica. Auri este o fara deosebita care locuieste in subsolul Universitatii si pe care eu nu am reusit sa o inteleg sau sa o cunosc prea mult in cartile anterioare. Bine, pentru mine Auri ramane un mister si acum, dupa ce am citit aceasta carte.

Fata nu interactioneaza cu nimeni in aceasta poveste, si mai degraba poarta un monolog si le vorbeste lucrurilor si camerelor prin care va merge.

Este una dintre cele mai ciudate povesti pe care le-am citit vreodata, dar Rothfuss m-a surprins inca o data cu stilul sau de a scrie si de a imbina elemente pentru a le transforma in magie.

Mi-as fi dorit sa aflu de ce nu mai studiaza la Universitate, mai ales pentru ca stiu din trecut ca ea are talent. Descoperim viata de zi cu zi a lui Auri, cum face ea sapun, cum pune lucrurile la locul lor, acolo unde apartin, descoperim cum sunt lucrurile de sub Universitate si chiar impreuna cu fata descoperim noi lucruri.

Eu am citit-o pentru ca-mi era dor de Kvothe, pe care asa cum v-am spus si mai sus, nu il regasim in aceasta poveste, dar nu-mi pare rau. Daca si voua v-au placut Numele vantului si Teama inteleptului, va recomand aceasta carte, pana va aparea urmatorul volum al seriei.

Leave a Reply