Harry Potter si copilul blestemat – John Tiffany & Jack Thorne

Titlu in romana: Harry Potter si copilul blestemat

Titlu in engleza: Harry Potter and the cursed child

Autor: John Tiffany & Jack Thorne

Apariție: 31 Iulie 2016

Nota: 4/5

Încăperi ferecate

Dupa cum probabil stiti deja, aceasta carte nu este scrisa de catre J.K. Rowling, ci de catre John Tiffany si Jach Thorne, dar are ok-ul lui Rowling. In plus, nu este scrisa sub aceeasi forma ca celelalte carti din serie, ci este un scenariu. Inca de cand a aparut mi-am dorit aceasta carte, chiar daca parerile anumitor persoane nu au fost deloc favorabile.

Intr-adevar se simte ca nu este vorba despre o opera scrisa de J.K. Rowling, dar mie mi-a placut, pentru ca inca de cand am terminat ultimul volum al seriei, mi-am dorit sa citesc si o continuare.

Asadar, in Harry Potter si copilul blestemat personajele noastre favorite au in jur de 40 ani, povestea insa se centreaza pe copii celor care ne-au incantat ani la randul, in timp ce acestia din urma sunt lasati un pic in spate, mai ales pana dupa jumatatea cartii.

Albus, fiul lui Harry se imprieteneste cu Scorpius, fiul lui Draco Malfoy. Pe langa Albus, Harry si Ginny mai au 2 copii: James si Lily. Ron si Hermione au si ei o fata, pe nume Rose, care incepe scoala odata cu Albus.

Desi cei doi incearca sa se apropie si sa formeze si ei un trio ca cel pe care l-au format Harry, Ron si Hermione, cei doi sunt despartiti de palaria de selectie: Rose merge la Gryffindor iar Albus la Slytherin, cu Scorpius.

Delphi este o alta fata pe care o cunosc cei doi prieteni, doar ca pana la urma se dovedeste ca nu e cine se da a fi.

Albus simte tot timpul presiunea mostenirii numelui sau si ii este teama ca nu se poate ridica la nivelul asteptarilor si poate ca de aceea face anumite alegeri gresite. In plus, este doar un copil si nu seamana deloc cu Harry atunci cand l-am cunoscut noi.

Dintre vechile personaje, Ron imi place cel mai putin, pare prostut tare si eu nu mi-l amintesc chiar asa. Nici Harry si Hermione nu exceleaza, dar sunt ok.

Poate ca nu e cea mai buna continuare pe care o putea avea seria noastra favorita, dar tot e ceva, ceva ce ne-am dorit si mie chiar mi-a placut. Trebuie doar sa nu va creati false sperante si sa nu uitati ca nu este o carte a lui J.K. Rowling. Eu o recomand tuturor fanilor Harry Potter si nu numai!

Leave a Reply