Fata care citea in metrou – Christine Féret-Fleury

Titlu in romana: Fata care citea in metrou

Titlu in franceza: La fille qui lisait dans le métro

Autor: Christine Féret-Fleury

Apariție: 2017

Nota: 3/5

Încăperi ferecate

Aceasta carte are un nume extrem de fain si m-a atras din primul moment. Cred ca multe dintre cititoare se regasesc in personajul Juliettei. La fel ca aceasta, si eu merg zi de zi cu metroul catre serviciu, si profit de timpul petrecut in subteran pentru a citi. Si de cele mai multe ori incerc sa aflu care sunt titlurile in care ceilalti calatori se pierd, asta daca nu reusesc sa recunosc din prima cartile.

Juliette, personajul nostru principal, merge cu metroul din Paris, orasul minunat din Franta si cea mai mare placere a sa este sa vada ce citesc cei din jur: doamna mai in varsta, colectionarul de editii rare, studenta la matematica sau fata care plange la pagina 247.

Intr-o zi, femeia coboara cu doua statii mai devreme si acela este momentul  in care lucrurile se schimba radical. Juliette intra in lumea cartilor asa cum nu si-a imaginat ca o va face vreodata si va reusi sa-si schimbe viata si sa o schimbe si pe cea a celor din jur.

Romanul lui Christine Féret-Fleury are un iz suprarealist care nu convinge din prima si care initial m-a dezamagit, deoarece eu ma asteptam la altceva: am crezut ca va fi un roman plin de actiune, un thriller dar, cu fiecare pagina pe care o citeam m-am trezit intr-o lume a cartilor comparabila cu lumea creata de Carlos Ruiz Zafón dar mai putin slefuita, si dedicata mai mult adultilor si lumii interioare a acestora.

Este o carte scurta, care se citeste extrem de repede si care poate bucura sufletul fiecarui cititor avid, care viseaza zi de zi la o lume ca cea pe care o descopera Juliette atunci cand decide sa iasa din zona ei de confort si sa schimbe traiectoria urmata pana atunci. I-am dat doar 3 din 5 intrucat o consider o carte de moment, care te poate face sa visezi, dar care nu-ti lasa o impresie care sa te insoteasca mai mult timp si pentru ca am asteptat multe pagini ca ceva de impact sa se intample, si am cam ramas cu asteptatul.

Leave a Reply